Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat İş Bankası Kültür Yayınları
İş Bankası Kültür Yayınları Mahmure Kahraman- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- Teslimat ve İade Koşulları
- Yorumlar (0)
-
Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat İş Bankası Kültür Yayınları
Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat Kitap Açıklaması
Bir insanın hayatı sadece yirmi dört saatte tamamıyla nasıl değişebilir? Stefan Zweig, Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat isimli romanında bu sorunun cevabını en etkileyici şekilde veriyor. Sadece tek bir günün tüm zamanlara bedel olabileceğini gözler önüne seren bu kısa roman kendinizden parçalar bulabileceğiniz bir başyapıt niteliğinde! Özenle inşa edilmiş karakterlerin duygu durumlarının en derinden hissedildiği ve psikolojik derinliklerle harmanlanmış bu kısa romanı daha yakından inceleyelim.
"Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat" adlı kitabı neden okumalısınız?
Yirmi dört saatin izlerini tüm hayatı boyunca üzerinde taşımanın ne anlama geldiğini gözler önüne serecek olan bir kadının hikâyesi! Stefan Zweig'ın kısa romanı Fransız Rivierası'nda geçiyor. Farklı ülkelerden bir grup üst sınıf insanın sosyal çevrelerinde şok edici bir skandalın ortaya çıkmasıyla başlayan hikâye, beklenmedik bir şekilde gelişiyor. Yaşananlar, yaşlı bir kadında uzun zamandır gömülü olan bir anıyı uyandırıyor. İnsanların eleştirilerine, iki yüzlülüklerine ve acımasız söylemlerine karşın merhametli bir kadının ve onun yaşadıklarının anlatıldığı bu dokunaklı hikâyede Zweig; sevginin, yalnızlığın, hayal kırıklığının ve ömür boyu sürebilecek pişmanlığın gücünü keşfediyor. Sırların açığa çıktığı, çelişkilerle dolu ve satır aralarında mesajlar gizli Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat okuyucuya duygu seli yaşatmayı vadediyor. Zweig ustaca kullandığı betimlemeler ve duygu yüklü cümleler ile okuyucuya âdeta ayna tutuyor. Kolay okunabilen ve akıcı bir üslupla kaleme alınan roman; herkesin okuması gereken sarsıcı bir eser.
Bunları biliyor muydunuz?
Roman, oyun ve biyografi gibi birçok türde eserler üreten Stefan Zweig; 1920'ler ve 1930'larda birçok ülkede en ünlü yazarlarından biri olarak görülür. Nazi hareketinin Almanya’da yükselmesiyle önce İngiltere, ardından Amerika ve son olarak Brezilya’ya yerleşen Zweig, yalnızlık ve hayal kırıklığı sebebiyle ikinci eşi ile birlikte intihar eder. Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat de dâhil olmak üzere yazarın çalışmaları birçok film uyarlamasının temeli olur. Kısa roman 1931, 1944, 1952, 1968 ve 2002 yıllarında beyaz perdeye uyarlanır. Dilerseniz, romanı okuduktan sonra bu uyarlamalardan birini izleyebilir, romanı görsel olarak da değerlendirebilirsiniz. Toplam 80 sayfadan oluşan ve orijinal dili Almanca’ da "Vierundzwanzig Stunden aus dem Leben einer Frau" ismiyle yayımlanan roman; 2015 yılında İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle Türkiye’de okuyucuya sunulur. Romanın Türkçeye tercümesini ise Mahmure Kahraman üstlenir.