DGS 2025 KİTAPLARI DGS 2025 EN UYGUN KİTAPLAR (GÜNCEL)

12 Temmuz 2021
DGS 2025 KİTAPLARI DGS 2025 EN UYGUN KİTAPLAR (GÜNCEL)

DGS 2025 KİTAPLARI / DGS 2025 EN UYGUN KİTAPLAR (GÜNCEL)

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 2025 Kitapları sınava hazırlanan öğrenciler için pek çok yayınevi ve öğretmen tarafından piyasaya sunuldu. Güncel sorular ve ÖSYM müfredatına uygun sorularla hazırlanan DGS Kitapları istikrarlı öğrencilere çok faydalı olacak.

DGS 2025 ön lisans öğrencilerinin beklediği önemli bir sınavdır. Ön lisanstan lisansa geçmek isteyen üniversite öğrencileri DGS sınavına girmek zorundadır. Açılımı Dikey Geçiş Sınavı olan DGS sene bir kez Temmuz ya da Ağustos ayında yapılır.  

Sınavdan iyi bir puan alabilmek için ve istenen 4 yıllık bölüme dikey geçiş yapabilmek için doğru kaynak tercihi yapmak çok önemli. Kitapları seçerken o senenin güncel sorularını barındırdığına dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca hangi yayınevinden çıktığı ve hangi öğretmenlerin hazırladığı mühim bir unsurdur. ÖSYM müfredatına göre hazırlanmış testleri almak her zaman en doğrusu olacaktır.

DGS sınavına hazırlanan adaylar daha çok Pegem DGS 2025 Soru Bankası ve Denemeleri, İsem DGS 2025 Soru Bankası ve Denemeleri, Tasarı DGS 2025 Soru Bankası ve Denemeleri, Sözel Mantık Soru Bankası, Sayısal Mantık Soru Bankası, Pegem Paragraf, DGS kitapları öneri aramaları yapmakta. Eğer siz de 2025 DGS için bu tarz aramalar yapıyorsanız yazımız tam size göre. Sizler için en iyi DGS Kitapları 2025 yılını derledik.

DGS 2025 SINAV KONULARI

DGS (Dikey Geçiş Sınavı), Türkçe (Sözel) ve Matematik (Sayısal) sorularından oluşur. 60 Türkçe, 60 Matematik olma üzere toplam 120 sorudan oluşur.

2025 DGS Türkçe konuları şöyledir:

Sözcükte Anlam

Cümlede Anlam

Paragraf

Anlatım Bozuklukları

Sözel Mantık

2025 DGS Matematik konuları şöyledir:

Temel Kavramlar (Sayılar)

Sayı Basamakları

Bölme-Bölünebilme

OBEB-OKEK

Rasyonel Sayılar

Basit Eşitsizlikler

Mutlak Değer

Üslü Sayılar

Köklü Sayılar

Çarpanlara Ayırma

Oran-Orantı

Problemler

Kümeler

Fonksiyon

İşlem

Modüler Aritmetik

Permütasyon

Kombinasyon

Olasılık

Tablo - Grafik Yorumlama

Sayısal Mantık

DGS GEÇİŞ YAPILABİLEN BÖLÜMLER

2 yıllık her ön lisans üniversite programından belirli 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapmak DGS ile mümkündür. Örneğin Adalet / Adalet Açık Öğretim bölümlerinden Hukuk bölümüne geçiş yapmak ya da Acil Durum ve Afet Yönetimi bölümünden Hemşirelik bölümüne geçmek mümkündür.

DGS SINAVINA NASIL ÇALIŞILIR?

Eğer sınava ilk kez girilecekse öncelikle seviye tespiti yapılmalı. Bunun için bir deneme sınavı çözülebilir. Daha sonra Türkçe ve Matematikte eksik olunan konular belirlenmeli. Bu sayede seviyemizin ne derecede olduğunu anlaşılabilir.

DGS SÖZEL MANTIK NEDİR? SÖZEL MANTIK SORULARI NASIL ÇÖZÜLÜR?

DGS’de çıkan sözel mantık sorularını çözmek için öncelikle kitap okuma alışkanlığı kazanılmalıdır. Çünkü uzun paragraflardan oluşabilen Sözel Mantık sorularını ancak böyle hızlı ve kolayca kavrayabiliriz. Verilen bilgilere dikkat edilmeli ve kaç farklı grup verildiyse ona göre bir şema çizilmeli. Bilgilere göre şema doldurulmalı ve eksik kalanlar sorulardan hareketle doldurulmalıdır. Şemayı düzgün çizmek sorunun çok büyük bir kısmını halletmek demektir. Bol bol DGS Sözel Mantık sorusu çözerek ve pratik yaparak hız kazanabiliriz.

DGS SAYISAL MANTIK NEDİR? SAYISAL MANTIK SORULARI NASIL ÇÖZÜLÜR?

Sayısal Mantık soruları matematiğin her konusundan gelebilir. Bu sebeple temel matematik bilgilerimiz iyi olmalı. Görsele dayalı sayısal mantık sorularını çözerek 3 boyutlu düşünebilme yeteneğimizi kullanmalıyız. Farklı kaynaklardan sayısal mantık soruları çözerek gelebilecek soruları görebilir ve pratik yapabiliriz.

DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) SONRASINDA TERCİH NASIL YAPILIR?

DGS sonuçları açıklandıktan sonra ön lisansta okuduğunuz bölüm doğrultusunda, kılavuzlarda yazan bölümlere geçiş yapabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.