Sadık Uygun 3. Sınıf Matematik Sadık Uygun Yayınları
Sadık Uygun Yayınları Sadık Uygun Yayınları Komisyon- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- Teslimat ve İade Koşulları
- Yorumlar (0)
-
Yazar Sadık Uygun Yayınları Komisyon Sadık Uygun Matematik 3. Sınıf Uygun Yayınları
- Kazanımlara paralel hazırlanmıştır.
- Pratik yaptırarak öğrencinin konuyu pekiştirmesini sağlar.
- Kalabalık devlet okullarında öğretmene kolaylık sağlar.
1. Aşamalı Öğrenme: Aynı soru gövdesiyle gittikçe zorlaşan A ve B grubu şeklinde problemler hazırladık. Yani kolaydan zora doğru öğrenme yöntemini kullandık.
A Grubu Örnek: Tanesi 3 lira olan kalemlerden 8 tane aldım. Kaç lira öderim?
Çocuk bu problemde kaç lira ödeyeceğini bularak bir bilinmeyenli soru tipini öğreniyor.B Grubu Örnek: Tanesi 3 lira olan kalemden 8tane aldım. 40 lira verirsem kaç lira para üstü alırım?
Dikkat ederseniz B grubundaki sorunun gövdesiyle A grubundaki sorunun gövdesi aynı. Ancak A grubu bir bilinmeyenli bir problem, B grubu ise iki bilinmeyenli bir problem. İşte; çocuk A grubundaki bir bilinmeyenli soruyu çözerek bir aşamaya kadar geliyor. Küçük bir ilerlemeyle B grubundaki iki bilinmeyenli soruyu çözebiliyor.
2. İlişkilendirme Yoluyla Öğrenme: Her konu sonunda o konuyu hayat bilgisi veya Türkçe dersiyle ilişkilendiren sorular sorduk. Böylece disiplinler arası ilişkilendirme yaptık.
Örneğin; Zamanı Ölçme konusunu öğrenen çocuklar bu konuyla ilgili önce bolca alıştırma yaparlar. Ardından “Zamanını nasıl planlaması gerektiği, bir gününü planlarken nelere dikkat etmesi gerektiği, plan yapmanın kendisine neler kazandıracağı” gibi sorularla zamanı ölçme konusunda öğrendiklerini hayat bilgisi dersi ile ilişkilendirirler. Böylece çocuk, matematikte öğrendiklerinin yaşamında nerelerde karşısına çıktığını görür ve ilişkilendirir. Bunun sonucunda da tam öğrenme gerçekleşir.
3. Pratik Yaparak Öğrenme: İşlenen konuları bol örneklerle sık sık tekrar ettirerek tam öğrenmeyi hedefledik. Çalışmaların bir kısmını eğlence sayfaları şeklinde hazırladık. Eğlence sayfalarındaki alıştırmalarla çocuklara matematiği daha çok sevdirmek istedik.
Çocuğun kendi kendini değerlendirebilmesi açısından yanıtların verilmesi önemlidir. Çocuk bulduğu sonucu bu kutulardan işaretleyerek kendini değerlendirir.
Hedefimiz; aşamalı, ilişkilendirme yoluyla ve bol pratik yaparak öğrenen, matematikle uğraşmaktan zevk alan, matematiği günlük yaşantısında rahatça kullanabilen ve temel matematik becerilerini kazanan öğrenciler yetiştirmektir.
Önemli bir ihtiyacı karşılayacağını düşündüğümüz bu eseri sizlere sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.